Donderdag 16 november


3.1 Van BIG-registratie naar profilering 
In een interactieve workshop neemt BKV u mee in de profilering van de beroepsgroep PA en van uzelf als professional. Talenten, effectiviteit, waarden…; het zit allemaal in deze sessie en past op de achterkant van een bierviltje, dat zult u ervaren!
Monique Eland, managing consultant, BKV

 

 

 

Vrijdag 17 november  

4.1 De nieuwe NHG-standaard Kinderen met koorts; hoe herken ik het ernstig zieke kind?
Koorts bij kinderen komt veel voor en ouders komen hier frequent voor op consult. Het is de kunst de kinderen met een onschuldige infectie te scheiden van degenen met een ernstige infectie, aangezien deze laatste groep verdere medische behandeling nodig heeft. In deze sessie zult u hier verschillende handvatten voor aangereikt krijgen.  
Gijs Elshout, huisarts, universitair docent, Erasmus MC, Rotterda
m


4.2 Hoofdpijn, rode vlaggen
Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Maar wanneer is het écht ernst? In deze presentatie geef ik handvatten, die zorgen dat acute hoofdpijn geen hoofdbreker hoeft te zijn.
Sonja de Jong, neuroloog, St Jansdal ziekenhuis Harderwijk


5.4 Radiotherapie bij het mammacarcinoom
Borstkanker (mammacarcinoom) is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Jaarlijks treft de ziekte bijna 15.000 vrouwen in Nederland. De afgelopen jaren is de diagnostiek sterk verbeterd en de behandeling steeds meer geĂŻndividualiseerd. Dit alles heeft geleid tot minder blijvende bijwerkingen en een verbeterde overleving.
Dr. Astrid Scholten, Radiotherapeut-oncoloog, NKI-AVL, Amsterdam